10-11 Juni 2023: Grundkurs klättring för familjer med barn Stockholm

Det här är vår populära grundkurs i klippklättring för dig som vill klättra tillsammans med dina barn. På kursen får du lära dig rigga ankare och topprep för att självständigt kunna klättra utomhus. Om du inte har grönt kort sedan tidigare så ingår det och du lär dig det säkerhetsarbete som krävs för att säkra någon vid topprepsklättring. På denna kursen är både barn och föräldrar varmt välkomna!

Datum: 10-11 Juni 2023
Antal deltagare: max 3 föräldrar + barn
Start: Häggsta, Stockholm kl 09:00
Pris: 3.950 kr


Innehåll | Färdledare | Program | Förkunskaper | Bokningsvillkor | Praktisk info | PacklistaTräningstips | Bildgalleri

Innehåll

Kursen följer Svenska Klätterförbundets normer för grundkurs i klättring och vi går igenom följande moment:

Riggning av ankare topprepsklättring utomhus
Rephantering och vanliga knopar
Säkringsarbete och kommandord
Kamratkontroll
Klättertekniker
Firning ned för klippa
Hur utrustning fungerar
Access och riskbedömning
Uppklättring och teoretiskt prov för grönt kort

Målet är att du efter kursen ska kunna rigga för topprepsklättring utomhus och kunna klättra på egen hand, säkra din partner på ett tryggt sätt, genomföra kamratkontroll och kunna fira ned för klippor. Grönt kort ingår så att ni även kan klättra inomhus på klättergym på ett tryggt och säkert sätt.


Färdledare

Emma Svensson

Fotograf & äventyrare. Certifierad fjälledare SFLO och lavintekniker via SVELAV samt hjälpinstruktör i klättring via Svenska Klätterförbundet. En av grundarna till Topo Travel och arrangör av fotoresor sedan 2007.

instagram | egen hemsida


Mountain Guide Travel

Auktoriserad klätterinstruktör från Mountain Guide Travel medverkar på denna kurs

instagramegen hemsida

Program

Detta är en två dagars kurs vid Häggsta klätterklippa i Stockholm. Vi börjar vid 09:00 och slutar vid 16:00 båda dagarna. Programmet kommer innehålla alla de moment som finns listade under innehåll.

Observera att programmet kan komma att anpassas pga väderförhållanden.

Förkunskaper

Detta är en grundkurs i klättring, du behöver inga tidigare förkunskaper.

Grönt kort

I kursen ingår utbildning och test i de moment som ingår i grönt kort. Klarar du provet får du med dig ett grönt kort hem efter kursen. Det gröna kortet fungerar som ett kunskapsbevis och krävs för att få topprepsklättra på inomhusväggar. 

Har du redan grönt kort från inomhusvägg (vilken många på denna kurs har) blir det en påbyggnad med de saker som du behöver för att klättra utomhus, tex att rigga egna topprepsankare mm.

Bokningsvillkor

I priset 3.950 kr ingår
  • Två dagars klätterkurs med auktoriserad instruktör
  • Lån av klätterutrustning
  • Transport från och till Masmo tunnelbana vid behov
Ingår inte
  • Resa till och från Masmo
  • Försäkring för klättring
  • Mat och dryck
Fullständiga bokningsvillkor hittar du här *LÄNK*

Praktisk info

Du tar dig till Häggsta antingen med egen transport eller kommunalt med tunnelbana till Masmo där vi kan hämta dig kl 08:50 (det finns bara en utgång för tunnelbanan, vi plockar upp dig vid vändplanen om du vill bli hämtad)

För dig som tar egen transport till Häggsta klätterklippa så kan du åka förbi kapellet på höger sida på en liten väg och sedan finns det en liten parkering på höger sida. Där samlas vid kl 09:00

Packlista

  • Kläder för väder
  • Mat och dryck för dagen
  • Klätterutrustning får du låna om du inte har: Hjälm, sele, klätterskor, slinga 120 cm x 2, fyra stycken låsbara karbiners, prusik och ATC/Grigri

Bildgalleri

BOKA NU

FRÅGOR?

FLER RESOR

VARFÖR RESA MED OSS?

Certifierade guider

Alla våra resor och kurser leds av guider som är utbildade och certifierade enligt branchstandard. Självklart har alla även första hjälpen utbildning. På internationella resor arbetar vi med lokala guider, men har även med svenska ledare.

Upplevelser och kunskaper

Vi vill inte bara erbjuda trygga resor och upplevelser. På Topo Travel har vi som mål att varje resa ska få dig att utvecklas med nya kunskaper inför kommande äventyr på egen hand.

Community

När du bokar din resa med oss blir du automatiskt med Klubb Topo där du får förtur till våra kommande resor, rabatter från våra samarbetspartners m.m

Res klimatsmart

Vi tänker noga igenom våra resmål och vår policy är att majoriteten av våra resor ska gå att nå med tåg. I de enstaka fall flygresor är det enda alternativet klimatkompenserar vi givetvis. Utöver detta ser vi till att dessa resor är extra långa för att få ut det mesta av vårt besök. Vid bergsbestigningar har vi flera extra dagar för att optimera dina chanser att nå toppen.

I våra resebeskrivningar finns förslag på transportsätt och beräknat CO₂e-utsläpp. Vi klimatkompenserar även för din resa om du väljer att resa enligt vårt reseförslag.

Vi jobbar för en hållbar turism

Vi vill att de platser vi besöker ska kunna växa av turismen och därför samarbetar vi med lokala verksamheter för att stödja den lokala ekonomin.

Vi värnar om miljö och kultur

För att lämna minimalt med fotspår i de miljöer vi rör oss har vi en kontinuerlig kontakt med lokala naturskyddsmyndigheter och andra aktörer i området. Våra resor i fjällmiljö sker i samråd med länstyrelsen och berörda samebyar.

Resegaranti

Vår anmälan om resegaranti är inskickad till Kammarkollegiet.