24 januari 2023: Lavinföreläsning

Välkommen på lavinföreläsning på Moumo i Stockholm. Här får du uppdatera dina lavinkunskaper och lär dig mer om hur laviner bildas, olika typer av laviner och hur de bildas, lavinskalan, hur du lär dig känna igen lavinterräng och farorna med att hamna i en lavin. Vi går igenom hur du läser lavinprognosen och hur en kamraträddning går till.

Moumo är Stockholms nya klättergym med yoga studio, restaurang och bar. Det ligger i Skrapan, Stockholm, ingång mitt emot Intersport. För den som vill komma lite innan och klättra går det utmärkt!

Lavinföreläsningen hålls av Emma Svensson, lavintekniker och fjälledare.

Schema:

19:00-21:00 Lavinföreläsning

Entré till Moumo och ev fika till självkostnadspris, klättring eller yoga före föreläsningen ingår!

Begränsat antal platser.

Datum: 24 Januari 2023
Antal deltagare: FULLBOKAT
Start: 19:00
Pris: Entre till Moumo till självkostnadspris (klättring eller yoga innan ingår)

ANMÄL DIG

FLER EVENT

VARFÖR RESA MED OSS?

Certifierade guider

Alla våra resor och kurser leds av guider som är utbildade och certifierade enligt branchstandard. Självklart har alla även första hjälpen utbildning. På internationella resor arbetar vi med lokala guider, men har även med svenska ledare.

Upplevelser och kunskaper

Vi vill inte bara erbjuda trygga resor och upplevelser. På Topo Travel har vi som mål att varje resa ska få dig att utvecklas med nya kunskaper inför kommande äventyr på egen hand.

Community

När du bokar din resa med oss blir du automatiskt med Klubb Topo där du får förtur till våra kommande resor, rabatter från våra samarbetspartners m.m

Res klimatsmart

Vi tänker noga igenom våra resmål och vår policy är att majoriteten av våra resor ska gå att nå med tåg. I de enstaka fall flygresor är det enda alternativet klimatkompenserar vi givetvis. Utöver detta ser vi till att dessa resor är extra långa för att få ut det mesta av vårt besök. Vid bergsbestigningar har vi flera extra dagar för att optimera dina chanser att nå toppen.

I våra resebeskrivningar finns förslag på transportsätt och beräknat CO₂e-utsläpp. Vi klimatkompenserar även för din resa om du väljer att resa enligt vårt reseförslag.

Vi jobbar för en hållbar turism

Vi vill att de platser vi besöker ska kunna växa av turismen och därför samarbetar vi med lokala verksamheter för att stödja den lokala ekonomin.

Vi värnar om miljö och kultur

För att lämna minimalt med fotspår i de miljöer vi rör oss har vi en kontinuerlig kontakt med lokala naturskyddsmyndigheter och andra aktörer i området. Våra resor i fjällmiljö sker i samråd med länstyrelsen och berörda samebyar.

Resegaranti

Vår anmälan om resegaranti är inskickad till Kammarkollegiet.