Event

Kalender

9 december 2022: Inspirationsföreläsning ”Planera en längre vandring”, med Linda Åkerberg, Göteborg

Välkommen till Lundhags nyöppnade brand store i Göteborg där vi bjuder på föreläsning om att planera en långvandring! Linda som vandrat längs de flesta lederna i Sverige, men också runt om i världen, bla Pacific crest trail i USA, berättar om hur hon lägger upp planeringen inför sina turer. Hon går igenom hur du gör en riskanalys och vad du kan tänka på när det kommer till packning och logistik. Som exempel tar hon upp en egen kommande tur genom Sarek. 

Läs mer »

10 december 2022: Inspirationsföreläsning ”Bestig Kebnekaise”, med Linda Åkerberg, Göteborg

Välkommen till Lundhags nyöppnade brand store i Göteborg där vi bjuder på föreläsning om att bestiga Kebnekaise! Linda som själv varit uppe på toppen flera gånger går igenom hur en bestigning via de vanligaste lederna (västra och östra leden) fungerar och vad du kan tänka på inför ett toppförsök. Hon delar också med sig av några tips och hur du kan lägga upp din träning.

Läs mer »

24 januari 2023: Lavinföreläsning

Välkommen på lavinföreläsning på Moumo i Stockholm. Här får du uppdatera dina lavinkunskaper och lär dig mer om hur laviner bildas, olika typer av laviner och hur de bildas, lavinskalan, hur du lär dig känna igen lavinterräng och farorna med att hamna i en lavin. Vi går igenom hur du läser lavinprognosen och hur en kamraträddning går till.

Läs mer »

7 Februari 2023: Föreläsning fotografera ditt äventyr med Emma Svensson

Välkommen till en härlig kväll på Moumo med Topo Travel där vi bjuder på en föreläsning om att fotografera ditt äventyr. Vår föreläsare, Emma Svensson är professionell och prisbelönt fotograf och kommer prata om hur du kan tänka och göra för att få bättre bilder när du ska dokumentera ditt äventyr, oavsett om det är med mobilen eller en systemkamera.

Läs mer »

15 Februari 2023: Föreläsning träna inför ditt äventyr

Välkommen på föreläsning på Moumo i Stockholm om att träna inför ditt äventyr. Här kommer vår blivande PT och UESCA Ultra running / endurance coach Emma Svensson bjuda på kunskap och insikter för hur du lägger upp din träning inför ett äventyr. Vad kommer vara avgörande för ditt resultat? Vad kommer vara viktigt att göra och när? Hur ska man tänka kring energiintag och förbrukning? Hur påverkar hög höjd?

Läs mer »

7 Mars 2023: Prova på klättring / bouldering Stockholm

Välkommen till en härlig kväll på Moumo med Topo Travel där vi bjuder in till att prova på klättring inomhus – bouldering. Om du aldrig har testat har du nu chansen! Vi kommer finnas på plats och coacha och instruera. Detta event passar bäst för dig som är nybörjare som inte klättrat förut men alltid varit nyfiken och vill prova.

Läs mer »

VARFÖR RESA MED OSS?

Certifierade guider

Alla våra resor och kurser leds av guider som är utbildade och certifierade enligt branchstandard. Självklart har alla även första hjälpen utbildning. På internationella resor arbetar vi med lokala guider, men har även med svenska ledare.

Upplevelser och kunskaper

Vi vill inte bara erbjuda trygga resor och upplevelser. På Topo Travel har vi som mål att varje resa ska få dig att utvecklas med nya kunskaper inför kommande äventyr på egen hand.

Community

När du bokar din resa med oss blir du automatiskt med Klubb Topo där du får förtur till våra kommande resor, rabatter från våra samarbetspartners m.m

Res klimatsmart

Vi tänker noga igenom våra resmål och vår policy är att majoriteten av våra resor ska gå att nå med tåg. I de enstaka fall flygresor är det enda alternativet klimatkompenserar vi givetvis. Utöver detta ser vi till att dessa resor är extra långa för att få ut det mesta av vårt besök. Vid bergsbestigningar har vi flera extra dagar för att optimera dina chanser att nå toppen.

I våra resebeskrivningar finns förslag på transportsätt och beräknat CO₂e-utsläpp. Vi klimatkompenserar även för din resa om du väljer att resa enligt vårt reseförslag.

Vi jobbar för en hållbar turism

Vi vill att de platser vi besöker ska kunna växa av turismen och därför samarbetar vi med lokala verksamheter för att stödja den lokala ekonomin.

Vi värnar om miljö och kultur

För att lämna minimalt med fotspår i de miljöer vi rör oss har vi en kontinuerlig kontakt med lokala naturskyddsmyndigheter och andra aktörer i området. Våra resor i fjällmiljö sker i samråd med länstyrelsen och berörda samebyar.

Resegaranti

Vår anmälan om resegaranti är inskickad till Kammarkollegiet.