Gult paddelpass, teknikkurs havskajak nybörjare – fria datum

Detta är en kurs där du själv sätter datum och väljer vilka du vill ha med dig!
Tillsammans går vi igenom var och när det passar att genomföra kursen och efter eventuella specifika önskemål sätter vi samman ett prisförslag.

Maila oss så berättar vi mer!
info@topotravel.se

Drömmer du om att njuta av naturen från vattnet? Denna kurs riktar sig både till nybörjaren och dig som har paddlat ett tag men som vill förbättra din teknik. Under en dag går vi igenom teknikens grunder och du får i olika övingar testa på hur det fungerar i vattnet. Med personlig feedback får du möjlighet att utvecklas och målet är att i slutet av kursen även examineras för gult paddelpass.

Detta är en endagarskurs, men det finns även möjlighet att lägga in den som en del i en tvådagars paddeltur.

Paddelpasset är den svenska versionen av Euro Paddle Pass (EPP). Detta är uppdelat i nivåer från 0 till 5 eller som det är mer känt som i olika färger från vit (nivå 0) till svart (nivå 5). Gult paddelpass motsvarar nivå 1. Du behöver inte ha vitt paddelpass (nivå 0) för att gå denna kurs.

Antal dagar: 1-2
Årstid: juni – september
Antal deltagare: minst 1 / max 6
Rekommenderad plats: Sverige
Pris: Kontakta oss för prisförslag: info@topotravel.se


Innehåll | Ledare och examinator | Utrustning | Förkunskaper | Bokningsvilkor

Innehåll

 • Utrustning
 • Bärteknik och lyft
 • Att gå i och ur kajaken
 • Framåt- och bakåtpaddling
 • Effektiv stoppteknik
 • Olika tekniker för att styra och svänga
 • Kamraträddning och självräddning
 • Miljö och Allemansrätt
 • Regler på vattnet
 • Säkerhetsaspekter vid paddling
 • Examination Gult paddelpass

Ledare och examinator

Linda Åkerberg

Äventyrare och fotograf. Driver hemsidan Wilderness Stories och är författare till boken Expedition Sverige. Utsågs till Årets äventyrare 2019.

SKF Havskajakledare 1, Examinator Gult Paddelpass och Wilderness First Responder / NOLS. Linda är även Fjälledare (SFLO Mountain leader) sommar och vinter

instagramegen hemsida


Utrustning

Givetvis får du gärna använda din egen kajak och utrustning, men vi kan även hjälpa till med lån av det du behöver

Förkunskaper

Kursen passar dig som är nyfiken på att paddla havskajak, men vill lära dig i säkra förhållanden innan du ger dig ut på egna turer. Den passar även dig som paddlat ett tag men vill gå igenom de grundläggande teknikerna för en effektiv paddling.

Du behöver inte ha erfarenhet av paddling sedan tidigare, men det underlättar om du i alla fall testat på det tidigare.

För att göra denna resa med oss behöver du vara simkunnig och vara bekväm i vatten.

Du måste vara minst 18 år eller delta i målsmans sällskap.

Innan kursen kommer samtliga deltagare få en hälsodeklaration att fylla i, vilken vi också kompletterar med ett personligt samtal per telefon.

Hör av dej till oss om du behöver mer info: info@topotravel.se

Bokningsvilkor

Då detta är en personligt anpassad kurs varierar innehållet beroende på vad du önskar.
Maila oss med dina önskemål för prisförslag: info@topotravel.se

Fullständiga bokningsvillkor hittar du här
Topo Travel AB innehar resegaranti hos Kammarkollegiet.

KONTAKTA OSS FÖR
PRISFÖRSLAG

Är du intresserad av denna resa/kurs? Maila oss på info@topotravel.se så återkopplar vi med ett prisförslag och/eller kompletterande frågor.

Skriv gärna när (och var) du önskar genomföra resan/kursen, hur många ni blir och övriga önskemål. Ju mer specifik du är, desto lättare är det för oss att återkoppla med en prisbild.

FLER RESOR

VARFÖR RESA MED OSS?

Certifierade guider

Alla våra resor och kurser leds av guider som är utbildade och certifierade enligt branchstandard. Självklart har alla även första hjälpen utbildning. På internationella resor arbetar vi med lokala guider, men har även med svenska ledare.

Upplevelser och kunskaper

Vi vill inte bara erbjuda trygga resor och upplevelser. På Topo Travel har vi som mål att varje resa ska få dig att utvecklas med nya kunskaper inför kommande äventyr på egen hand.

Community

När du bokar din resa med oss blir du automatiskt med Klubb Topo där du får förtur till våra kommande resor, rabatter från våra samarbetspartners m.m

Res klimatsmart

Vi tänker noga igenom våra resmål och vår policy är att majoriteten av våra resor ska gå att nå med tåg. I de enstaka fall flygresor är det enda alternativet klimatkompenserar vi givetvis. Utöver detta ser vi till att dessa resor är extra långa för att få ut det mesta av vårt besök. Vid bergsbestigningar har vi flera extra dagar för att optimera dina chanser att nå toppen.

I våra resebeskrivningar finns förslag på transportsätt och beräknat CO₂e-utsläpp. Vi klimatkompenserar även för din resa om du väljer att resa enligt vårt reseförslag.

Vi jobbar för en hållbar turism

Vi vill att de platser vi besöker ska kunna växa av turismen och därför samarbetar vi med lokala verksamheter för att stödja den lokala ekonomin.

Vi värnar om miljö och kultur

För att lämna minimalt med fotspår i de miljöer vi rör oss har vi en kontinuerlig kontakt med lokala naturskyddsmyndigheter och andra aktörer i området. Våra resor i fjällmiljö sker i samråd med länstyrelsen och berörda samebyar.

Resegaranti

Vår anmälan om resegaranti är inskickad till Kammarkollegiet.