10 december 2022: Inspirationsföreläsning ”Bestig Kebnekaise”, med Linda Åkerberg, Göteborg

Välkommen till Lundhags nyöppnade brand store i Göteborg där vi bjuder på föreläsning om att planera en långvandring!

Drömmer du om att bestiga Sveriges högsta berg? Linda som själv varit uppe på toppen flera gånger går igenom hur en bestigning via de vanligaste lederna (västra och östra leden) fungerar och vad du kan tänka på inför ett toppförsök. Hon delar också med sig av några tips och hur du kan lägga upp din träning.

Föreläsningen är ca 30-40 min + frågestund. Passa på att komma lite innan föreläsningen börjar för att mingla med Linda & Lundhags och ta del av allt annat som händer i butiken. Ingen föranmälan krävs.

Lundhags öppnar sin första brand store i Göteborg och firar med ett fullspäckat program under öppningshelgen 8-11 december. Vi gästar med föreläsningar fredag och lördag kväll.

Linda Åkerberg driver bloggen och instagramkontot Wilderness Stories. Hon inledde sin äventyrsbana 2015 och har sedan dess bestigit toppar kring 6000 meter & vandrat genom Himalayas djungler. 2019 utnämndes Linda till Årets Äventyrare för hennes 486 mil långa äventyr, till fots, med cykel och kajak genom Sveriges alla landskap och 2021 släpptes boken “Expedition Sverige” om samma resa. 2022 släppte Linda filmen ”The Ultimate Guide to Kebnekaise”. Linda är även fjälledare och en av grundarna av Topo Travel.

Schema:
  • 10:00 – 19:00 butiken öppen
  • 15:00 – 16:00 Föreläsning med Linda Åkerberg

Datum: lördag 10 december 2022
Plats: Lundhags Brand Store, Östra Hamngatan 33 (mitt emot NK) Göteborg
Tid: 15:00 – 16:00
Pris: Fri entré
Anmälan: Ingen föranmälan krävs

ANMÄL DIG

FLER EVENT

VARFÖR RESA MED OSS?

Certifierade guider

Alla våra resor och kurser leds av guider som är utbildade och certifierade enligt branchstandard. Självklart har alla även första hjälpen utbildning. På internationella resor arbetar vi med lokala guider, men har även med svenska ledare.

Upplevelser och kunskaper

Vi vill inte bara erbjuda trygga resor och upplevelser. På Topo Travel har vi som mål att varje resa ska få dig att utvecklas med nya kunskaper inför kommande äventyr på egen hand.

Community

När du bokar din resa med oss blir du automatiskt med Klubb Topo där du får förtur till våra kommande resor, rabatter från våra samarbetspartners m.m

Res klimatsmart

Vi tänker noga igenom våra resmål och vår policy är att majoriteten av våra resor ska gå att nå med tåg. I de enstaka fall flygresor är det enda alternativet klimatkompenserar vi givetvis. Utöver detta ser vi till att dessa resor är extra långa för att få ut det mesta av vårt besök. Vid bergsbestigningar har vi flera extra dagar för att optimera dina chanser att nå toppen.

I våra resebeskrivningar finns förslag på transportsätt och beräknat CO₂e-utsläpp. Vi klimatkompenserar även för din resa om du väljer att resa enligt vårt reseförslag.

Vi jobbar för en hållbar turism

Vi vill att de platser vi besöker ska kunna växa av turismen och därför samarbetar vi med lokala verksamheter för att stödja den lokala ekonomin.

Vi värnar om miljö och kultur

För att lämna minimalt med fotspår i de miljöer vi rör oss har vi en kontinuerlig kontakt med lokala naturskyddsmyndigheter och andra aktörer i området. Våra resor i fjällmiljö sker i samråd med länstyrelsen och berörda samebyar.

Resegaranti

Vår anmälan om resegaranti är inskickad till Kammarkollegiet.