Linda Åkerberg

Om Linda | Resor & Kurser | Event | Kommande resor & kurser | Valfria datum 

Om linda

”Rastlös och nyfiken”, det är ord som Linda själv brukar använda när hon ska beskriva sig själv och hennes långa lista av äventyr är onekligen ett bevis på att det stämmer. Hon har bland annat vandrat genom USA längs Pacific Crest Trail, bestigit Kilimanjaro, Paddlat till Gotland och seglat längs Europas västkust med världens största fullriggare i trä, Ostindiefararen Götheborg. Hon har också utsetts till Årets Äventyrare då hon 2019 vandrade, cyklade & paddlade 486 mil genom Sveriges alla landskap.

Linda har även ett stort intresse för natur, kultur och historia. I hennes bok Expedition Sverige, som handlar om hennes resa genom landet, beskriver hon även Sveriges resa. Hur dess natur formats av historiens alla natur- och kulturhistoriska händelser. Hon har även studerat Nordsamiska och Samisk kultur, andlighet och tro på Uppsala och Umeå universitet. Hon är certifierad Fjälledare helår (SFLO) och Wilderness First Responder (NOLS).

Att komma i kontakt med sig själv och arbeta med såväl fysisk och mental styrka är också något som ligger Linda varmt om hjärtat. Hon säger själv att; ”Målet med mina turer är att ta med deltagarna på en resa, såväl yttre som inre. Mindfulness är ett viktigt inslag i min vardag och något jag även dela med mig av på mina resor. Jag önskar också att de som reser med mig ska komma hem med känslan att de vuxit under vår tur. Att de har lyckats töja på sina gränser och lärt sig saker de kan ta med sig i livet. Både på kommande äventyr och i vardagen.”

Linda driver även plattformen Wilderness Stories där hon vill inspirera andra att ta sig ut i naturen. Detta genom att dela med sig av sina egna äventyr, men också av information, tips och trix om hur du själv kommer igång

RESOR & KURSER

Event

KOMMANDE RESOR & KURSER

Här hittar du resor som just nu är i planeringsstadiet, men som släpps inom kort. Föranmälan är öppen, så du kan anmäla dig redan nu för att säkra din plats. Givetvis binder du dig inte till något köp, utan kan ta ställning om du vill boka när du har all information.

Valfria datum

Dessa resor och kurser har färdigpacketerade upplägg som du kan boka privat de datum som passar dig. Ta med dig kompisgänget, kollegorna eller din närmaste. Kontakta oss för prisförslag.

Pris efter förfrågan

Introduktionskurs Fjällvandring – fria datum

Drömmer du om att fjällvandra? Under denna fyra dagars introduktionskurs får du både vandra i storslagen fjällmiljö – och lära dig om livet på fjället av våra erfarna fjälledare!
Kursen innehåller både teoretiska och praktiska moment så som planering av tur, riskanalys, navigering, lägerliv mm. En tur för dig som vill få en introduktion till fjällvandring, eller fördjupa dina kunskaper för en säkrare fjällfärdsel på egen hand.

Läs mer »
Pris efter förfrågan

Gult paddelpass, teknikkurs havskajak nybörjare – fria datum

Denna kurs riktar sig både till nybörjaren och dig som har paddlat ett tag men som vill förbättra din teknik. Under en dag går vi igenom teknikens grunder och du får i olika övingar testa på hur det fungerar i vattnet. Med personlig feedback får du möjlighet att utvecklas och målet är att i slutet av kursen även examineras för gult paddelpass. Detta är en endagarskurs, men det finns även möjlighet att lägga in den som en del i en tvådagars paddeltur.

Läs mer »

kontakta linda

VARFÖR RESA MED OSS?

Certifierade guider

Alla våra resor och kurser leds av guider som är utbildade och certifierade enligt branchstandard. Självklart har alla även första hjälpen utbildning. På internationella resor arbetar vi med lokala guider, men har även med svenska ledare.

Upplevelser och kunskaper

Vi vill inte bara erbjuda trygga resor och upplevelser. På Topo Travel har vi som mål att varje resa ska få dig att utvecklas med nya kunskaper inför kommande äventyr på egen hand.

Community

När du bokar din resa med oss blir du automatiskt med Klubb Topo där du får förtur till våra kommande resor, rabatter från våra samarbetspartners m.m

Res klimatsmart

Vi tänker noga igenom våra resmål och vår policy är att majoriteten av våra resor ska gå att nå med tåg. I de enstaka fall flygresor är det enda alternativet klimatkompenserar vi givetvis. Utöver detta ser vi till att dessa resor är extra långa för att få ut det mesta av vårt besök. Vid bergsbestigningar har vi flera extra dagar för att optimera dina chanser att nå toppen.

I våra resebeskrivningar finns förslag på transportsätt och beräknat CO₂e-utsläpp. Vi klimatkompenserar även för din resa om du väljer att resa enligt vårt reseförslag.

Vi jobbar för en hållbar turism

Vi vill att de platser vi besöker ska kunna växa av turismen och därför samarbetar vi med lokala verksamheter för att stödja den lokala ekonomin.

Vi värnar om miljö och kultur

För att lämna minimalt med fotspår i de miljöer vi rör oss har vi en kontinuerlig kontakt med lokala naturskyddsmyndigheter och andra aktörer i området. Våra resor i fjällmiljö sker i samråd med länstyrelsen och berörda samebyar.

Resegaranti

Vår anmälan om resegaranti är inskickad till Kammarkollegiet.