Resor och kurser

Kalender | Kommande | Valfria datum 

Kalender

1.450:-

18 Juni 2023: Navigeringskurs (online)

Vill du lära dig mer om navigering i skog, fjäll och bergsterräng? Hur man planerar en tur navigeringsmässigt och vad man ska tänka på? Tips och taktiker för om man skulle hamna vilse? Känna dig säkrare och tryggare på fjället och få mer koll på navigering? Då är det här rätt kurs för dig! Dessutom är den online för att du ska kunna gå den oavsett var du bor någonstans!

Läs mer »
19.550:-

1 – 13 september 2023: Vandra på Grönland. Arctic Circle Trail med Linda Åkerberg & Eva Söderström

Följ med till världens största ö, Grönland och vandra en av de äldsta vandringslederna norr om Polcirkeln: Arctic Circle Trail. Leden är en av de mest isolerade i världen där det inte finns någon mobiltäckning överhuvudtaget, inget att köpa längs vägen och inte särskilt många människor att möta. Under 10 dagar vandrar vi de dryga 16 milen från Kangerlussuaq vid inlandsisens kant, till sjömansstaden Sisimiut vid kusten. Du bär själv med dig tält och det du behöver under turen. Resan passar dig som vill tänja lite på gränserna med ändå med tryggt sällskap.

Läs mer »
14.950:-

2 September – 9 September 2023: Vandringsresa på Island med Emma Svensson

Följ med på en vandringsresa till det fantastiska höglandet på Island! Vi vandrar den klassiska Laugavegur hela vägen från Landmannalaugar till Skogar. Längs vägen blir det bad i varma källor och otroliga vulkaniska miljöer. Det här är en drömvandring där vår guide Emma Svensson tar er med på en upplevelse utöver det vanliga. Förutom att vandra den klassiska Laugavegur från Landmannlaugar till þórsmörk så gör vi också Fimmvörðuháls pass till Skógar – en spektakulär vandring mellan två glaciärer.

Läs mer »
3950:-

17-18 Februari 2024: Expeditionskurs i Stockholm

Det här är en helgkurs där du får förbereda dig inför en större expedition. Du får bland annat träna på stegjärnsteknik, hantera isyxa, gå i replag, firning och ta dig upp för fasta rep samt vintercamping. Dessutom håller vi flertalet föreläsningar bland annat inom navigering, turplanering och acklimatisering. Allt för att du ska kunna komma mer förberedd till din nästa expedition!

Läs mer »
Från 14.950:-

17-24 Mars 2024: Ski camp i Riksgränsen

Välkommen på en härlig vecka tillsammans med Emma Svensson i Riksgränsen / Abisko / Narvik området där du får utvecklas som skidåkare på vårt ski camp. Lektioner med skidinstruktör varvas med toppturer och föreläsningar om lavinsäkerhet och turplanering. Det här är en vecka för dig som är nybörjare – medelgod skidåkare som vill prova toppturer och utvecklas som skidåkare tillsammans med guide & instruktör.

Läs mer »

KOMMANDE

Här hittar du resor som just nu är i planeringsstadiet, men som släpps inom kort. Föranmälan är öppen, så du kan anmäla dig redan nu för att säkra din plats. Givetvis binder du dig inte till något köp, utan kan ta ställning om du vill boka när du har all information.

Valfria datum

Dessa resor och kurser har färdigpacketerade upplägg som du kan boka privat de datum som passar dig. Ta med dig kompisgänget, kollegorna eller din närmaste. Kontakta oss för prisförslag.

Pris efter förfrågan

Introduktionskurs Fjällvandring – fria datum

Drömmer du om att fjällvandra? Under denna fyra dagars introduktionskurs får du både vandra i storslagen fjällmiljö – och lära dig om livet på fjället av våra erfarna fjälledare!
Kursen innehåller både teoretiska och praktiska moment så som planering av tur, riskanalys, navigering, lägerliv mm. En tur för dig som vill få en introduktion till fjällvandring, eller fördjupa dina kunskaper för en säkrare fjällfärdsel på egen hand.

Läs mer »
Pris efter förfrågan

Gult paddelpass, teknikkurs havskajak nybörjare – fria datum

Denna kurs riktar sig både till nybörjaren och dig som har paddlat ett tag men som vill förbättra din teknik. Under en dag går vi igenom teknikens grunder och du får i olika övingar testa på hur det fungerar i vattnet. Med personlig feedback får du möjlighet att utvecklas och målet är att i slutet av kursen även examineras för gult paddelpass. Detta är en endagarskurs, men det finns även möjlighet att lägga in den som en del i en tvådagars paddeltur.

Läs mer »

Arrangera din egen resa

Hittar du inte det du söker? Har du en resa du drömmer om att göra eller vill du sätta samman en egen tur och behöver en certifierad guide? 

Vi hjälper både privatpersoner och företag med att skräddarsy resor. Hör av dig och berätta mer så kikar vi på ett upplägg tillsammans!

Med mångårig erfarenhet inom resebranschen och ett stort kontaktnät av guider och ledare sätter vi ihop ett tryggt paket efter dina önskemål. Vi står också för den resegaranti som lagen kräver av en researrangör.

För mer information, maila oss på info@topotravel.se eller läs mer här

VARFÖR RESA MED OSS?

Certifierade guider

Alla våra resor och kurser leds av guider som är utbildade och certifierade enligt branchstandard. Självklart har alla även första hjälpen utbildning. På internationella resor arbetar vi med lokala guider, men har även med svenska ledare.

Upplevelser och kunskaper

Vi vill inte bara erbjuda trygga resor och upplevelser. På Topo Travel har vi som mål att varje resa ska få dig att utvecklas med nya kunskaper inför kommande äventyr på egen hand.

Community

När du bokar din resa med oss blir du automatiskt med Klubb Topo där du får förtur till våra kommande resor, rabatter från våra samarbetspartners m.m

Res klimatsmart

Vi tänker noga igenom våra resmål och vår policy är att majoriteten av våra resor ska gå att nå med tåg. I de enstaka fall flygresor är det enda alternativet klimatkompenserar vi givetvis. Utöver detta ser vi till att dessa resor är extra långa för att få ut det mesta av vårt besök. Vid bergsbestigningar har vi flera extra dagar för att optimera dina chanser att nå toppen.

I våra resebeskrivningar finns förslag på transportsätt och beräknat CO₂e-utsläpp. Vi klimatkompenserar även för din resa om du väljer att resa enligt vårt reseförslag.

Vi jobbar för en hållbar turism

Vi vill att de platser vi besöker ska kunna växa av turismen och därför samarbetar vi med lokala verksamheter för att stödja den lokala ekonomin.

Vi värnar om miljö och kultur

För att lämna minimalt med fotspår i de miljöer vi rör oss har vi en kontinuerlig kontakt med lokala naturskyddsmyndigheter och andra aktörer i området. Våra resor i fjällmiljö sker i samråd med länstyrelsen och berörda samebyar.

Resegaranti

Vår anmälan om resegaranti är inskickad till Kammarkollegiet.