Resor och kurser

Kalender | Kommande | Valfria datum 

Kalender

7.950:-

15-19 februari 2023: Introduktionskurs till Vinterturer i fjällen – med Linda Åkerberg och Eva Söderström

Är du nyfiken på att upptäcka fjällen vintertid? Följ med på denna introduktionskurs till vinterfjällturer! Under 4 dagar ger vi oss ut på tur i omgivningarna kring Storlien där får du lära du dig om hur livet på vinterfjället fungerar i praktiken. Innan turen har vi två digitala träffar där vi går igenom det du behöver veta, samt hur du ska förbereda dig. Väl på plats inleder vi med en dag teori där vi går igenom de sista detaljerna inför turen innan vi ger oss ut på fjället.

Läs mer »
1.450:-

12 Februari 2023: Navigeringskurs (online)

Vill du lära dig mer om navigering i skog, fjäll och bergsterräng? Hur man planerar en tur navigeringsmässigt och vad man ska tänka på? Tips och taktiker för om man skulle hamna vilse? Känna dig säkrare och tryggare på fjället och få mer koll på navigering? Då är det här rätt kurs för dig! Dessutom är den online för att du ska kunna gå den oavsett var du bor någonstans!

Läs mer »
3950:-

4-5 Mars 2023: Expeditionsträning i Stockholm

Det här är en helgkurs där du får förbereda dig inför en större expedition. Du får bland annat träna på stegjärnsteknik, hantera isyxa, gå i replag, firning och ta dig upp för fasta rep samt vintercamping. Dessutom håller vi flertalet föreläsningar bland annat inom navigering, turplanering och acklimatisering. Allt för att du ska kunna komma mer förberedd till din nästa expedition!

Läs mer »
FULLBOKAD

10-12 Mars 2023: Toppturskurs för nybörjare i Funäsdalen

Följ med Emma Svensson på en roadtrip till Funäsdalen där du får följa med på toppturskurs. Kursen är för dig som är nybörjare och inte provat topptur tidigare eller gjort någon tur på egen hand men vill lära dig mer och börja kunna göra turer självständigt framöver. Resa ingår!

Läs mer »
15.900:-

Flera datum: Toppturskurs i Riksgränsen

Toppturer på skidor är den underbara kombinationen av fjällvandringens vyer och stillhet, tillsammans med utförsåkningens action.
De kunskaper som krävs för att gå på toppturer på ett smidigt och säker sätt är i sig mycket omfattande och vi behöver både personliga färdigheter i skidåkning, generella kunskaper i navigation och vägval samt specifika kunskaper i till exempel lavinkunskap. Kort sagt – det finns mycket kul att lära på denna kurs. Vi lägger en vecka på att fördjupa våra kunskaper.

Läs mer »
3.950:-

10-11 Juni 2023: Grundkurs klättring för familjer med barn Stockholm

Det här är vår populära grundkurs i klippklättring för dig som vill klättra tillsammans med dina barn. På kursen får du lära dig rigga ankare och topprep för att självständigt kunna klättra utomhus. Om du inte har grönt kort sedan tidigare så ingår det och du lär dig det säkerhetsarbete som krävs för att säkra någon vid topprepsklättring. På denna kursen är både barn och föräldrar varmt välkomna!

Läs mer »
32.950:-

2-10 September 2023: Fotoresa till Island med Emma Svensson

Följ med Emma Svensson på en fotoresa till Island som tar dig till helt otroliga platser runt hela ön! Med 4×4 bilar kör vi in i höglandet, långt från alla busslaster med turister och vi besöker även den nordliga delen av ön. Det här är den ultimata Islandsresan. Det kommer bli ett äventyr utöver det vanliga där du får uppleva både klassisker som Skogarfoss och Jökulsarlon men också vulkaniska landskap med varma källor och geyser.

Läs mer »

KOMMANDE

Här hittar du resor som just nu är i planeringsstadiet, men som släpps inom kort. Föranmälan är öppen, så du kan anmäla dig redan nu för att säkra din plats. Givetvis binder du dig inte till något köp, utan kan ta ställning om du vill boka när du har all information.

Valfria datum

Dessa resor och kurser har färdigpacketerade upplägg som du kan boka privat de datum som passar dig. Ta med dig kompisgänget, kollegorna eller din närmaste. Kontakta oss för prisförslag.

Pris efter förfrågan

Introduktionskurs Fjällvandring – fria datum

Drömmer du om att fjällvandra? Under denna fyra dagars introduktionskurs får du både vandra i storslagen fjällmiljö – och lära dig om livet på fjället av våra erfarna fjälledare!
Kursen innehåller både teoretiska och praktiska moment så som planering av tur, riskanalys, navigering, lägerliv mm. En tur för dig som vill få en introduktion till fjällvandring, eller fördjupa dina kunskaper för en säkrare fjällfärdsel på egen hand.

Läs mer »
Pris efter förfrågan

Gult paddelpass, teknikkurs havskajak nybörjare – fria datum

Denna kurs riktar sig både till nybörjaren och dig som har paddlat ett tag men som vill förbättra din teknik. Under en dag går vi igenom teknikens grunder och du får i olika övingar testa på hur det fungerar i vattnet. Med personlig feedback får du möjlighet att utvecklas och målet är att i slutet av kursen även examineras för gult paddelpass. Detta är en endagarskurs, men det finns även möjlighet att lägga in den som en del i en tvådagars paddeltur.

Läs mer »

Arrangera din egen resa

Hittar du inte det du söker? Har du en resa du drömmer om att göra eller vill du sätta samman en egen tur och behöver en certifierad guide? 

Vi hjälper både privatpersoner och företag med att skräddarsy resor. Hör av dig och berätta mer så kikar vi på ett upplägg tillsammans!

Med mångårig erfarenhet inom resebranschen och ett stort kontaktnät av guider och ledare sätter vi ihop ett tryggt paket efter dina önskemål. Vi står också för den resegaranti som lagen kräver av en researrangör.

För mer information, maila oss på info@topotravel.se eller läs mer här

VARFÖR RESA MED OSS?

Certifierade guider

Alla våra resor och kurser leds av guider som är utbildade och certifierade enligt branchstandard. Självklart har alla även första hjälpen utbildning. På internationella resor arbetar vi med lokala guider, men har även med svenska ledare.

Upplevelser och kunskaper

Vi vill inte bara erbjuda trygga resor och upplevelser. På Topo Travel har vi som mål att varje resa ska få dig att utvecklas med nya kunskaper inför kommande äventyr på egen hand.

Community

När du bokar din resa med oss blir du automatiskt med Klubb Topo där du får förtur till våra kommande resor, rabatter från våra samarbetspartners m.m

Res klimatsmart

Vi tänker noga igenom våra resmål och vår policy är att majoriteten av våra resor ska gå att nå med tåg. I de enstaka fall flygresor är det enda alternativet klimatkompenserar vi givetvis. Utöver detta ser vi till att dessa resor är extra långa för att få ut det mesta av vårt besök. Vid bergsbestigningar har vi flera extra dagar för att optimera dina chanser att nå toppen.

I våra resebeskrivningar finns förslag på transportsätt och beräknat CO₂e-utsläpp. Vi klimatkompenserar även för din resa om du väljer att resa enligt vårt reseförslag.

Vi jobbar för en hållbar turism

Vi vill att de platser vi besöker ska kunna växa av turismen och därför samarbetar vi med lokala verksamheter för att stödja den lokala ekonomin.

Vi värnar om miljö och kultur

För att lämna minimalt med fotspår i de miljöer vi rör oss har vi en kontinuerlig kontakt med lokala naturskyddsmyndigheter och andra aktörer i området. Våra resor i fjällmiljö sker i samråd med länstyrelsen och berörda samebyar.

Resegaranti

Vår anmälan om resegaranti är inskickad till Kammarkollegiet.